sâmbătă, 17 septembrie 2011

Pseudo-filozofi si alte scursuri

Nu inteleg chestii.
Cum ar fi unele facultati.

1.      Facultatea de filozofie.
Serios? Ce cacat scrie pe diploma alora la final? Au licente de filozofi?
Din cate am vazut eu, nu fac altceva decat sa o arda speudo-intelectual si sa ocupe spatiu aiurea. Dar ei inteleg filozofia… Si comenteaza gretos de cult opiniile altora.
Sunt doua babe, in fata blocului meu, care fac cam acelasi lucru. Fara facultate.

2.      Facultatea de jurnalism. Si jurnalistii in general
E o denumire finuta pentru “facultatea de enervat oameni pe strada si aberat cacaturi inutile pe care nu le citeste nimeni”. Probabil au un curs special de “Punerea altora in situatii incomode”.
“Buna ziua! Ce se intampla aici?”
“Pai imi arde casa…”
“Si ce ne puteti spune despre asta?”
Mars!

3.      Facultatea de arte
Arta e un lucru bun in felul ei. Daca ne referim la arta clasica, sau macar ceva mai veche de 20-30 de ani, dar nu la arta contemporana. Niciodata arta contemporana.
Arta contemporana e un fel de nepot retardat al artei reale.
Peste doua – trei generatii va fi stranepotul cu sindromul Down.

Nici Literele mele nu dau pe nimeni jos de pe cacat, dar macar eu recunosc ca n-am fost in stare sa fac altceva mai util de atat.

Poate alta data scriu ceva si despre facultatea de teologie, aceasta fortareata ce ofera azil social mazgai care ramane din materialul folosit de natura dupa o zi de creat (see what I did there?) oameni. Procrea-m-as pe fanatismul lor.

Daca esti la vreuna din facultatile astea si crezi ca esti, sau vei fi vreodata util societatii, meriti sa fii violat anal de o banda de hamsteri infectati cu rabie.

P.S. Hai, sariti de cur in sus acum.


2 comentarii:

  1. Teoretic, urmezi cursurile unei facultăţi pentru a studia lucruri care interesează. Cum ar fi arte, filozofie, jurnalism sau filologie. Nu toată lumea merge pentru a găsi un loc de muncă bine plătit. Unii frecventează cursurile (sau unele cursuri) pentru a studia şi atât. Cât despre jurnalişti, ei bine, au o utilitate. Studiind ce studiază şi practicându-şi meseria, au acces la informaţii şi structuri la care "oamenii de rând" nu au. Scopul muncii lor variază de la prezentarea unor fapte până la exprimarea opiniei (deci uneori formând opinie) cu privirea la anumite subiecte. Ei gândesc şi studiază ca masa de oameni care nu are pregătirea, abilitatea sau timpul să nu o facă. E drept, în presă (fie ea scrisă, radio, tv sau net) activează scursuri ori oameni slab pregătiţi. Încă ceva...orice tip de artă a fost la un moment dat contemporană. Cât despre cea contemporană cu noi...aruncă un ochi aici: http://www.spruethmagers.com/artists/george_condo

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ca esti tu destept si te rupi in doua de cat de multe faci cu Literele terminate. :P

    RăspundețiȘtergere